Radioterapi.se

En nyhets- och informationsblogg om radioterapi från www.transmedeq.se

Radioterapi.se header image 2

Oncolog Medical får order från Siemens på Medical DIGNITY Carrier

29 January, 2010 · Inga kommentarer

I dag den 29/2 2010 gick Linkmed och ONCOlog ut med pressmeddelanden om att Siemens väljer ONCOlog Medical DIGNITY Carrier för sin PET/CT.

Grattis ONCOlog säger jag och önskar fortsatt framgång med projektet för denna strategiska order!

Linkmed skriver följande i sitt pressmeddelande:

Siemens väljer ONCOlog Medical DIGNITY Carrier för sin PET/CT

LinkMeds portföljbolag har fått en order från Siemens AG, Health Care Sector på en specialversion av deras patienttransportvagn DIGNITYTM Carrier för dockning till Siemens PET/CT .

Den första installationen av denna unika tillämpning av DIGNITYTM Carrier system, som möjliggör för en enkel och flödeseffektiv hantering av patienter från och till PET/CT-rummet och kameran, kommer att ske vid Universitetskliniken för partikelterapi i Hedenberg, Tyskland under våren 2010.

Inom partikelterapi kan PET-teknologin användas för ett icke-invasivt kontroll av den stråldos som ges till patient genom att mäta positronstrålningen som uppstår vid aktiveringen av isotoperna 11C och 15O.

Eftersom denna positronstrålning har en mycket kort halveringstid (20 minuter för 11C och 2 minuter för 15O) måste patienterna snabbt och utan rörelseartefakter (rörelseförändring) förflyttas från behandlingsbordet till PET-undersökningen. Detta har varit hittills varit mycket svårt, eftersom alternativet att bygga in PET-kameror i behandlingsrummet är både tekniskt svåra och extremt dyra.

Med ONCOlog Medical DIGNITYTM Carrier kan man transportera bestrålade patienter, snabbt och utan rörelseartefakter, till PET undersökningen utanför behandlingsrummet.

”Vi är mycket entusiastiska över denna strategisk viktiga order från Siemens PET-division som kommer öppna upp nya möjligheter att använda PET tillämpningen vid icke-invasive kontroll av strålbehandling med partiklar. ONCOlog Medical kommer genom sina redan unika lösningar av patientlogistik, att ta en ledande position på denna nya marknad”, säger ONCOlog Medicals VD Hans Dahlin.

MatsRG

Etiketter: Klinker som utför strålbehandling · Tillverkande företag

0 svar hittills ↓

  • Inga kommentarer än, du kan vara först ut.

Lämna en kommentar