Radioterapi.se

En nyhets- och informationsblogg om radioterapi från www.transmedeq.se

Radioterapi.se header image 2

Dags för ny upphandling av protonterapiutrustning för Skandionkliniken

15 January, 2010 · Inga kommentarer

Nu börjar det dra ihop sig för en ny upphandling för Skandionklinken. Som tidigare rapporterats i annan media så tänker Skandion inte överklaga Länsrättens dom.
De nya anbudshandlingarna torde vara klara ganska snart om det inte skall dra ut allt för länge på tiden. Kanske redan nu på måndag. Sen har de olika anbudsgivarna ca 2 månader på sig att lämna in sina anbud.

Förra gången blev det bara Varian och IBA som lämnade in anbud. Frågan är nu om någon ny spelare tänker ge sig in i leken? Man kan också fundera på om något har hänt i sakfrågan? Skandion valde trots allt Varian för att de tyckte att deras anbud var bättre. Så varför skulle de ändra sig nu? Varian räknar med ordern i sitt bokslut enligt ett tidigare pressmeddelande.
IBA har ju också förlorat sin säljrepresentant i Uppsala som övergått till ett annat bolag. Vad gäller IBA i övrigt  så skall de  lägga ned sin Uppsalaverksamhet för Dosimetry och då får alla kontakter skötas via huvudkontoret i Louvain la Neuve där protonterapikompetensen finns. Nu är det snart  ingenting kvar av Scanditronix och Therados i Uppsala. Nedläggningen av IBA Dosimetry skall ske gradvis fram till sommaren enligt mina källor.

Vi avvaktar nu nästa steg i Skandionupphandlingen och ser fram emot en fin anläggning så småningom!

MatsRG ,PMP

Etiketter: Klinker som utför strålbehandling · Tillverkande företag · Tjänsteföretag

0 svar hittills ↓

  • Inga kommentarer än, du kan vara först ut.

Lämna en kommentar