Radioterapi.se

En nyhets- och informationsblogg om radioterapi från www.transmedeq.se

Radioterapi.se header image 2

Vad händer med Skandionkliniken?

20 November, 2009 · Inga kommentarer

Vad händer egentligen med Skandionklinken nu? Det har varit väldigt tyst sedan beslutet om val av Varian som leverantör meddelades den 20/8 i höstas.

Svaret är att IBA i slutet av augusti överklagade till Länsrätten i Uppsala det tilldelningsbeslut på kontrakt till Varian som Skandionkliniken fattade.

Sedan dess har ärendet handlagts på länsrätten och innehåller nu ett 40-tal olika bilagor med ytranden från de olika parterna med sammanlagt 1000-tals sidor som underlag för beslut i målet.

Beslut väntas i målet inom de närmaste veckorna. Enligt min kontaktperson på länsrätten har det varit många förfrågningar från Uppsala på hur det går i målet. Förklaringen till det är ju den stora betydelse som utgången av ärendet har för de Uppsalaföretag som tillsammans med IBA offererat sina lösningar till Skandion.

Om nu Länsrättens beslut blir att bifalla IBAs överklagande så torde upphandling måste göras om och då går det ytterligare ett år innan kliniken kan komma igång. Om inte så blir besvikelsen stor för många Uppsalaföretag och deras anställda och ägare men glädjen desto större hos Varian som då får börja planera fullt ut för sin leverans och installation.

Som sagt beslut kommer om några veckor…
MatsRG
Myiphone

Etiketter: Uncategorized

0 svar hittills ↓

  • Inga kommentarer än, du kan vara först ut.

Lämna en kommentar