Radioterapi.se

En nyhets- och informationsblogg om radioterapi från www.transmedeq.se

Radioterapi.se header image 2

RaySearch ingår samarbete med Siemens

6 June, 2009 · Inga kommentarer

På Medtech magazine’s nätupplaga kan man läsa följande.
RaySearch ingår samarbete med Siemens
RaySearch Laboratories AB (publ.) har ingått ett långsiktigt
utvecklings- och licensavtal med Siemens Healthcare. Det nya samarbetet innebär att RaySearch kommer att leverera flera olika dosplaneringsmoduler för förbättrad strålbehandling. Modulerna kommer att byggas in i Siemens system syngo® Suite for Oncology, som är en integrerad plattform för att hantera arbetsflödet på strålterapikliniker.

“Vi är väldigt stolta över det här partnerskapet med Siemens som är en av de ledande globala leverantörerna av utrustning för strålterapi”, säger Johan Löf, VD för RaySearch. “Kombinationen av våra avancerade moduler för strålbehandling och Siemens kraftfulla plattform syngo® kommer att bli mycket konkurrenskraftig. Vi ser nu fram emot ett nära samarbete för att bygga de här marknadsledande lösningarna åt Siemens kunder över hela världen”, fortsätter Johan Löf.

“RaySearchs erfarenhet inom mjukvara för strålbehandling av cancer gör bolaget till en utmärkt partner för samutveckling av avancerade mjukvarukomponenter. Med det här partnerskapet kompletterar vi vårt erbjudande inom mjukvara och ger våra kunder tillgång till en mängd nya tekniker i den kliniska vardagen”, säger Holger Schmidt, VD för Siemens Healthcare Oncology Care Systems.

Samarbetet förväntas börja generera intäkter för RaySearch under 2011.”

Detta i kombination med att Siemens Sverige får en ny VD och koncernchef i Siemens och enligt samma tidnings nätupplaga:
[ad#ad-2]

“Styrelsen i Siemens AB har utsett Ulf Troedsson till ny vd och koncernchef. Ulf tillträdde den 27 maj. Ulf är 51 år och började sin karriär på Siemens 1985. Han är civilingenjör, teknisk fysik, och har de senaste åren ansvarat för Siemens medicintekniska verksamhet, Healthcare, i Sverige, Finland och Island.”; borde kunna ge stora marknadsmässiga fördelar för både Siemens och RaySearch!
 

En intressant utveckling att följa.

MatsRG

Etiketter: Tillverkande företag · Tjänsteföretag

0 svar hittills ↓

  • Inga kommentarer än, du kan vara först ut.

Lämna en kommentar