Radioterapi.se

En nyhets- och informationsblogg om radioterapi från www.transmedeq.se

Radioterapi.se header image 2

IBA säljer en protonterapiklinik till Prag

13 May, 2009 · Inga kommentarer

IBA säljer en protonterapiklinik till Prag enligt ett pressmeddelande på IBAs hemsida. Ur pressmeddelandet saxar jag följande “This proton therapy center will have 4 treatment rooms — 3 gantries (isocentric rotational frames) and one fixed-beam room — with the latest options for patient positioning and the IBA Universal Nozzle technology, including the latest Pencil Beam Scanning. IBA is the first company with a cyclotron-based proton therapy system that has received mid-December clearance from the FDA for Pencil Beam Scanning. The relationship will also include a long-term service and maintenance agreement. It will take about 3 years to start operation. The first patient is expected to be treated in 2012.”

Men vad innebär detta för ex vis Oncolog Medical QA AB som IBA har ett samarbetsavtal med?
prag2 [ad#ad-2]
Avtalet innebär att “ONCOlog Medical ska leverera patientlogistiksystem till IBA:s protonterapianläggningar. Det belgiska företaget har 50 procent av världsmarknaden för proton- och partikelterapianläggningar.”

Rimligen borde det snart komma ett pressmeddelande  från Oncolog som meddelar hur stor ordern blir!

MatsRG

Etiketter: Fakta · Klinker som utför strålbehandling · Tillverkande företag · Uncategorized

0 svar hittills ↓

  • Inga kommentarer än, du kan vara först ut.

Lämna en kommentar