Radioterapi.se

En nyhets- och informationsblogg om radioterapi från www.transmedeq.se

Radioterapi.se header image 2

Strålbehandlingskliniken RayClinic erhåller certifikat enligt ISO 9001:2008

12 April, 2009 · Inga kommentarer

På RayClinics hemsida kan man läsa följande pressmeddelande från 2009-03-25:

Strålbehandlingskliniken RayClinic erhåller certifikat enligt ISO 9001:2008

Strålbehandlingskliniken RayClinic AB har nu ett certifierat kvalitetsledningssystem enligt SS-EN ISO 9001:2008. Certifikatet är utfärdat av Intertek Semko Certifikation AB. RayClinic är den första strålbehandlingskliniken i Sverige som är certifierad enligt detta kvalitetsledningssystem. Ledningssystemet omfattar ”Individanpassad strålbehandling med personlig omvårdnad och service”

Roger Svensson kommenterar certifikatet:

– Vi har lagt ner mycket arbete på vårt kvalitetsledningssystem och det glädjer oss alla i bolaget att certifikatet nu är utfärdat. Framförallt är det viktigt för kunder och patienter att veta att vi håller den kvalité som utlovas och att vi nu har ett certifierat ledningssystem att arbeta efter för att garantera att vi ständigt förbättrar oss. Som första svenska strålbehandlingsklinik certifierad enligt detta system vill vi framhålla att vi är öppna för alla patienter; landstingspatienter och försäkringspatienter och att vi inte har väntetider för strålbehandling.
[ad#ad-3]
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Roger Svensson, VD, telefon: +46 (0)707 992 896, e-mail: roger.svensson@rayclinic.com

Min kommentar är att det är ju mycket bra och också en stor trygghet för patienterna att veta att arbetet på kliniken drivs på kvalitetssäkrat sätt. Nu när också arbetet kan drivas vidare eftersom Solna tingsrätt beviljade fortsatt rekonstruktion för RayClinic fram till den 2 juni 2009, så hoppas vi alla på fortsatt framgång för RayClinic.
Rayclinic är ju mottagare av de patienter i Ghana på Sweden Ghana Medical Center (SGMC)som innan bygget är klart där får behandling i Sverige. Om det drar ut på tiden så kan RayClinic få behandla några fler patienter i stället.

 

Mats

Etiketter: Klinker som utför strålbehandling

0 svar hittills ↓

  • Inga kommentarer än, du kan vara först ut.

Lämna en kommentar